beats by dre cheap

Ahhh, ta politika...

  Moje aktivnosti na ovom blogu svedene su na minimum. Šta reći... ništa čudno? Slućajan pregled teksta koji sam ovdje objavio prije dvije godine, dovodi me do zaključka:
- Ova država stoji u vremenu ili ... kreće se unazad!?
                                ---

Tekst koji sam objavio u postu 17.09.2014.

Ahhhh, ta politika... i još po nešto

   Prošlo je gotovo pet mjeseci od mog poslednjeg posta.  Uhvatila me nekakva, što bi Dalmatinci rekli fjaka... šta li, a kako i ne bi?  Svi koji ovdje žive znaju kako nam ja život komplikovan; država disfunkcionalna sa mnogo korupcije, kriminala, bahatih vozaća, pasa lutalica i javnih ''kočiničara''.   

   Približava ju se izbori. Na bilbordima i plakatima ništa novo. Sve ista, poznata lica, doduše pojačani su sa nekima koji su konačno skontali da je nerad za dobrobit ove zemlje daleko najprofitabilniji. Retorika slična kao pred svake izbore; uvredljiva, neutemeljena, puna imaginarnih obećanja koja nikada nisu niti će ispuniti, ''velike'' riječi, skupovi zaluđene gomile koja aplaudira... čemu? Busaju se u prsa za zasluge, koje... što gotovo dvije decenije narod ubiše u pojam, zaglupljuju ga, valjda zato, a narod... kruha i igara, samo neka se ne puca... a puca se, puca, itekako! Gradovi nam sve više liće na Divlji zapad.

Da bi se tome stalo u kraj nije potrebna ni velika pamet, ni mnogo škole, to znaju i oni – pa ko je to još sam sebe poslao u zatvor? Skoro u vijestima: nastavljena izgradnja državnog zatvora u Istočnom Sarajevu...? Pa on je bio prebukiran još prije par godina kada se počeo graditi!

     *ebeno narodu... i od poplava i od političara, jedino je razlika: na ovo prvo teško mogu da utiću, a na ovo drugo, itekako!

                                        

            
                          Da nije sve tako sivo i bezlično govori ova fotografija

Ja, ostali i Koševo
http://marijan2.blogger.ba
13/10/2016 11:31