Ja, ostali i Koševo

Blog za lićnu relaksaciju i ''opuštanje''... za sve one koji vole (a i one koji ne vole) Sarajevo, BiH, ovu našu prelijepu planetu Zemlju... sa okolinom... Pa... dobrodošli, bujrum!

31.03.2016.

Aprililiiii

Hag i onaj smrad...
Da nije tužno, bilo bi smiješno!

26.03.2016.

Uskrs... "On meni, nema Bosne!?"

Da li sam Religiozan, lična stvar!? Koga briga? 
Moji i roditelji moje supruge su slavili, tako i ja sa svojom porodicom, ako ništa... slijedimo tradiciiju!
Sretan Uskrs!11.03.2016.

Miljacka

 U Saraj'vu nemo'š zalutat'... samo nizbrdo i tu smo!

Taze slike, danas oko 13h.10.03.2016.

Optimizam ne stanuje ovdje


     Blog za lićnu relaksaciju i ''opuštanje''... za sve one koji vole (a i one koji ne vole) Sarajevo, BiH, ovu našu prelijepu planetu Zemlju... sa okolinom... Pa... dobrodošli, bujrum!


   U poslednje vrijeme često se presabiram čitajući po ne znam koji put ovu rečenicu koja već odavno gubi svoj smisao. Mislim li pogrešno?

  U ovoj državi, ako je mogu tako zvati,  svi su protiv nje pa čak i ova većina koja je tvori, zaklinjući joj se na ljubav i vjernost... ko voli svoju zemlju ne postavlja na vlast svoje neprijatelje!? Tu mi dosta toga nije jasno?

A kako tek razumjeti ove idividue koje je vode? Kad malo bolje razmislim tu i nema baš mnogo nerazumljivoga - životna im je filozofija: ja, ja i samo ja, bez obzira na svu slatkorijećivost kojom se služe!
Izabrali smo ih (ja ne, „moji“ su uvijek gubitnici) da budu naš "servis", da nas predstavljaju, štite naše interese i čine sve da nam bude što bolje, a oni su sušta suprotnost -  bez imalo stida i morala... Zaglupili narod religijom i nacionalizmom, rade što hoće, a narod, povodljiv, lišen vlastite pameti, navikao je da neko drugi misli za njega i uživa u njihovoj "šarenoj laži".
Drže se uglavnom one, što bi rekao J.P: "Bit će vam gore, za naše dobro!" I stvarno im je dobro!

---

   Gledam mnoge vjerske objekte i obilježja koji su "nikli" poslije rata po cijeloj zemlji... Ne, to nisu naši, BiH vjerski, to su neki novi, inat objekti i obilježja? Dokazat ćemo onima koji vjeruju u nekog drugog Boga (?), a On je jedan i samo „naš“...

Da, "mi" možemo  biti mnogo veća  đubrad od njih!

Došli su neki drugi, pametniji, bolji od nas da nam pokažu i dijele savjete kako se vjeruje?

Zar se stidimo svojih predaka i njihove (naše) vjere, smatrajući ih neznalicama pa nam trebaju neki drugi sa svojim doktrinama, otrovima i običajima?

Da mogu ustati, vratili bi se što prije nazad stideći se svoga potomstva!

---

Ima ovdje još dobrog i poštenog naroda koji misli svojom glavom, ali ipak su u manjini!

      Ovim tekstom nisam želio da ocrnim bosansko-hercegovački narod, al' tak'i smo mi - sami smo sebi  to uradili... i dalje radimo!

Ja, ostali i Koševo
<< 03/2016 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Sarajevskim ulicama

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
203663

Powered by Blogger.ba